Sopproblemet fortsätter, två poliser skadade

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

8 januari 2008

Oroligheterna i samband med Neapels sopproblem fortsätter med förhöjd intensitet. Värst är det i förorten Pianura där myndigheterna försöker öppna en sedan en tid tillbaka nedstängd soptipp vid kvarteret Pisani.

Situationen blev mer spänd på eftermiddagen, då två poliser skadades så svårt att de var tvungna att föras iväg i ambulans. Även ett polisfordon förstördes. Det var vid Monteruscello, ett kvarter en liten bit från Pianura, som konfrontationen ägde rum. Flera bussar hade ställts i vägen som en blockad och en av dessa var satt i brand. Vilka som låg bakom detta är okänt, men polisen har gripit en person som just nu håller på att identifieras. Flera andra vägblockader är uppställda i staden med hjälp av diverse föremål och fordon.

Skolorna har återöppnats efter att ha varit stängda under ett tag, men få elever och lärare dök upp, delvis på grund av att kollektivtrafiken ligger nere. Vägarna är i vissa områden obrukbara på grund av de enorma mängder sopor som ligger utspridda. Vissa affärer har också öppnat.

Flera brandmän har skadats efter stenkastning då de försökt släcka bränder som demonstranter tänt. "Det är omöjligt för oss att intervenera. Trots att vi skyddas av halvarmerade styrkor av karabinjärer lyckas vi inte ta oss igenom vägblockaderna, där vi möts av stenkastning. Vissa personer ur en av våra grupper har fått föras till sjukhus", rapporterar sambandscentralen i Neapel.

Det rapporteras även om attacker mot journalister som bevakar händelserna.

Fler nyheter

10 mars 2013: Prinsessan Lilian har avlidit
28 januari 2013: Beatrix av Nederländerna abdikerar
15 januari 2013: Seriekrock nordost om Helsingborg
14 december 2012: Skottdrama i amerikansk lågstadieskola
4 augusti 2012: Serena Williams till final i olympiska spelen 2012
6 maj 2012: Carl Johan Bernadotte är död
29 mars 2012: Tolgfors avgår
15 mars 2012: Norskt herkulesplan försvunnet: Befaras ha störtat
24 februari 2012: Namn och titel fastställd - Det blev en Estelle
23 februari 2012: En tronföljare är född


Referenser[redigera]

Relaterade nyhetsartiklar[redigera]

Publiceringar 8 januarijanuari2008kvartal 1vecka 2