Stockholmstrafiken minskade med 25%

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Vid betalstationen i Liljeholmen var det glest med trafik under tisdagsförmiddagen.
Foto: Wikinews

10 januari 2006

Stockholm – Stockholmstrafiken minskade med 25 procent vid betalstationernao och med upp till 90 procent inne i stan, men kollektivtrafiken har knappt ökat alls. Nu undrar man var alla trafikanter tagit vägen.

En första utvärdering av försöket med trängselavgifter i Stockholm tyder på att satsningen är en stor framgång. Under den första vardagsmorgonen med fullt tryck på infarterna till centrala Stockholm passerade omkring 90 000 fordon betalstationerna vilket är 32  000 färre än en vardagsmorgon på hösten. Fram till niotiden på kvällen hade knappt 288 000 fordon passerat betalstationerna – betydligt färre än de uppskattningsvis 450 000 fordon som julhandeln genererar.

Kritiker har förutspått kaos i tunnelbanan och ändlösa köer på Essingeleden. Under måndagen fick tunnelbanan dock bara en mindre ökning och på Essingeleden flöt trafiken på bra. Samtidigt visar vägverkets mätningar av kötiderna en klar förbättring med upp till 40 procent. På flera av de stora trafikstråken i innerstan minskade trafiken med upp till 70-90 procent – som en söndagsmorgon.

Det första reslutatet tyder på att trängselförsöket lever upp till målsättningen men ännu är det för tidigt att avgöra vilket utfallet blir av projektet. Mätningarna har gjorts vid betalstationerna, hur utfallet blir i andra delar av Stockhlm återstår att se. En nationalekonom som Svenska Dagbladet talat med påpekar att vintern får många att lämna bilen hemma, att skolorna fortfarande inte kommit igång och några förmodligen ställer bilen nu eftersom de är osäkra på hur systemet fungerar.

I sin krönika i Dagens Nyheter skriver Jacques Wallner att försöket med trängseleavgifter tvingar mindre bemedlade att ställa sina äldre bilar medan välbärgade med miljövänliga tjänstefordon lugnt kan fortsätta njuta av de minskade köerna. Han konstaterar också sarkastiskt att den stora vinnaren är Sveriges miljövänner och finansministern Pär Nuder samtidigt som han frågar om plånboksstyrkan är rätt sätt att gallra bland bilisterna.

Fler artiklar[redigera]

9 mars 2006: Borgerliga bildar nätverk för trängselavgifter
22 februari 2006: Permanent trängselskatt ska ge bättre kollektivtrafik
10 februari 2006: Trängselavgifterna minskade biltrafiken med 25 procent
14 januari 2006: Trängselförsöket: Oförändrad trafik på Essingeleden under första veckan
13 januari 2006: Inga åtgärder mot fusk vid betalstationer


Läs mer[redigera]

Referenser[redigera]