Storseger i kamratmötet

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

12 april 2008


SVERIGE: Det blev nära på utklassning när IFK Göteborg i dag besegrade IFK Norrköping med 4-0 i det första kamratmötet sen 2002.

I första halvlek var matchen jämn. Stefan Selakovic fick en chans redan i 5:e matchminuten då han lyckades bryta sig igenom försvaret, men norrköpingsmålvakten Nuredin Bakiu lyckades springa ut och täcka den gången. Efter en stark öppning av Göteborg övergick spelövertaget allt mer åt "Snokas" håll. En hörna var nära att leda till ett ledningsmål, men både Kim Christensen och Pontus Wernbloom gjorde uppoffrande insatser och lyckades avstyra faran. I 37:e minuten blev Göteborgs backkris ännu mer påtagbar. Den högerbacksdebuterande Jonathan Berg blev skadad, och byttes ut mot Tobias Hysén. Niclas Alexandersson gick då ner och tog Bergs plats, Selakovic flyttade över till högerkanten på mittfältet, och Hysén övertog "Sellas" vänstermittsposition. Efter detta följde ett par heta chanser och någon minut innan pausvilan lyckades Norrköpings Thomas Magnusson nickskarva in bollen - i eget mål.

Från att nästan ha varit Norrköpings match i första halvlek var det nu Blåvitt som hade kommandot i andra. I 53:e minuten klackade Wernbloom fram bollen till Hysén som med ett välplacerat skott satte bollen i Bakius vänsterhörn. Efter detta var de tre poängen i Göteborgs händer. Gustaf Svensson sköt iväg ett skott som träffade en täckande David Nordbeck i ryggen. Bollen åkte i en båge in i målet, och Norrköpings andra självmål var ett faktum.

3-0 var ställningen då tränarduon Rehn/Olsson bytte ut Pontus Wernbloom och i stället tog in Mathias Ranégie. Inhoppet blev lyckat, och på en hörna nickade Ranégie in sitt första allsvenska mål någonsin.

Tre säkra poäng för Blåvitt som i och med detta hoppade upp i serieledning.
Fler nyheter

13 november 2023: Flera döda under val i Egypten
10 mars 2013: Prinsessan Lilian har avlidit
28 januari 2013: Beatrix av Nederländerna abdikerar
15 januari 2013: Seriekrock nordost om Helsingborg
14 december 2012: Skottdrama i amerikansk lågstadieskola
4 augusti 2012: Serena Williams till final i olympiska spelen 2012
6 maj 2012: Carl Johan Bernadotte är död
29 mars 2012: Tolgfors avgår
15 mars 2012: Norskt herkulesplan försvunnet: Befaras ha störtat
24 februari 2012: Namn och titel fastställd - Det blev en Estelle


Referenser[redigera]

, "Tog revansch – med ett drömmål". www.aftonbladet.se, 12 april 2008.