Tosca och Cheyne Capital med i fem Newcits lanseringar

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

12 juli 2010


Listan över hedgefondföretag som lanserar UCITS III-kompatibla Newcits fonder fortsätter att växa och nu meddelas det om fem nya.

Toscafund, Frankfurt-baserade Trycon GCM, Cheyne Capital och Castlestone Management hör till de som den här veckan offentliggjort sina Newcits-planer, medan också Merchant Capital och spanska Tressis har slagit sig ihop för en ny lång/kort fond.

Enligt Reuters kommer Toscafund, som svar på efterfrågan från privata kunder, att lansera en UCITS-version av sin $110 miljonsstrategi för små och mellanstora hedgefonder.

Fonden kommer att bära samma namn som hedgefonden Tosca Mid Cap och företaget tror att det kommer att kunna replikera strategin för en UCITS ”wrapper”. Företaget säger att detta blir den första och sista UCITS lanseringen.

Ett annat alternativföretag med samma linje, också enligt Reuters, är Cheyne Capital, som kommer att lansera en UCITS-fond för fusion och förvärv.

Samtidigt i Tyskland lanserar Trycon en lång/kort fond vid namnet TRYCON Basic Invest HAIG, som kommer att sikta på en årlig avkastning på 8-10 %, med en volatilitet på 6-8 %. Fonden kommer att investera i 30 internationella marknader, med långa och korta positioner i börsnoterade derivat av aktieindex, räntor, obligationer och valutor.

”Med UCITS III-strukturen bevarar vi fördelarna med en strategi för absolut avkastning samtidigt som vi erbjuder ytterligare fördelar tack vare en väl reglerad miljö, särskilt när det gäller öppenhet och likviditet,” säger Michael Guenther, Trycons verkställande direktör för den nya fonden.

Annorstädes inriktar sig Merchant Capital på privatpersoner i Europa med hög nettoförmögenhet med en ny lång/kort Merchant European Equity-fond. Med en marknadsneutral strategi kommer den att ta tjugo långa och tjugo korta positioner från sitt universum av 600 aktier. Den totala exponeringen kommer inte att överstiga 180 %, medan nettoexponeringen inte kommer att överstiga plus eller minus 20 %.

Fonden kommer att förvaltas av Merchant Capital men Robert Maxwell från spanska företaget Tressis kommer att fungera som investeringsrådgivare.

”Vi tror att en fond av detta slag inom Merchant Capitals UCITS-struktur kommer att bli mycket väl mottagen av investerare som söker konsistent avkastning med låg volatilitet,” säger Maxwell.

Merchant Capital, som fungerar som en plattform för hedgefonder som lanserar UCITS-medel, räknar med att delta i ytterligare lanseringar i den närmaste framtiden.

”Tressis fond är ett utmärkt exempel på hur vi vill ge grundläggande praktiskt och reglerat stöd till innovativa investeringsförvaltare för att snabbt anpassa deras investeringsidéer till marknaden,” säger George Cadbury, en av cheferna för Merchant Capital. ”Vi är nu i avancerade diskussioner med ett antal andra fondbolag som planerar att använda oss för att lansera UCITS-fonder i år.”


Fler nyheter

13 november 2023: Flera döda under val i Egypten
10 mars 2013: Prinsessan Lilian har avlidit
28 januari 2013: Beatrix av Nederländerna abdikerar
15 januari 2013: Seriekrock nordost om Helsingborg
14 december 2012: Skottdrama i amerikansk lågstadieskola
4 augusti 2012: Serena Williams till final i olympiska spelen 2012
6 maj 2012: Carl Johan Bernadotte är död
29 mars 2012: Tolgfors avgår
15 mars 2012: Norskt herkulesplan försvunnet: Befaras ha störtat
24 februari 2012: Namn och titel fastställd - Det blev en Estelle


Referenser[redigera]

  • [1] Tosca and Cheyne feature in five Newcits launches

Publiceringar 12 julijuli 2010kvartal 2vecka 28