Tysklands förbundskansler kritisk till Guantanamo

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Fil:Angela Merkel PD3.jpg
Angela Merkel

8 januari 2006 Tysklands förbundskansler Angela Merkel sa i en intervju bara några dagar innan hon ska möta USA:s president George W. Bush att Guantanamo Bay inte borde existera, uppger BBC News.

I en intervju som kommer att publiceras i morgon måndag efterlyste Merkel andra sätt att hantera fångar och hon kritiserade USA:s fångläger på Kuba.

Relationerna mellan USA och Tyskland har varit ansträngda sedan kriget i Irak inleddes och Merkel hoppas på att dessa nu ska förbättras. Vid en presskonferens sa hon att hennes kritik mot lägret på Kuba var hennes personliga åsikter och att hon tänkte fortsätta delge världen dessa. Hon hade dock inte för avsikt att kräva att lägret skulle stängas när hon möter den amerikanske presidenten i Washington.

Människorättsgrupper har varit kritiska till hur fångar behandlas i Guantanamo och många har uttryck sin misstro till huruvida lägret är förenligt med internationella lagar. Bushadministrationen har tillbakavisat alla anklagelser om att tortyr förekommer i lägret.

Läs mer[redigera]


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Tidigare artiklar[redigera]

Referenser[redigera]