Hoppa till innehållet

(s) "maktfullkomligt" enligt internt kampanjmaterial

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
2 mars 2006
Sverige - I ett internt partidokument inför valet som DN tagit del av beskriver socialdemokraterna sig själva som maktfullkomligt och demoraliserat.

Ledningen erkänner att partiet är sargat av den senaste tidens affärer och att "stämningsläget" är problematiskt. Man ser också att man tappat väljarnas förtroende i viktiga nyckelfrågor, bland annat arbetslöshet, vård och barnomsorg.

Den socialdemokratiska partiledningen beskriver sig själv som "trötta och maktfullkomliga" men vill samtidigt att fotfolket ska sprida budskapet att "Vi håller vad vi lovar. Sverige klarar sig bättre än andra länder".

Man anger också olika strategier för hur man ska hantera sina politiska motståndare. Moderaterna ska beskrivas som oförändrade och opålitliga, beredda att lova vad som helst för att få väljarnas stöd.

Övriga borgerliga partier ska antingen beskrivas som moderaternas knähundar eller bara tigas ihjäl. Däremot är den socialdemokratiska partiledningen mån om att samarbetet med centern på lokal nivå inte får skadas.

Dagens Nyheter har fått bekräftat från socialdemokraternas pr-avdelning att dokumentet verkligen tagits fram där och skickats ut till 26 ombudsmän runtom i Sverige.

När DN konfronterar, Paul Ronge, tidigare socialdemokratisk reporter, med materialet ger han det högt betyg: "Man erkänner något som alla redan vet", säger han till DN, "Och i det här fallet tror jag att det är helt rätt tänkt".


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Wikinews Sverige
Wikinews Sverige
Sverige

10 mars 2013: Prinsessan Lilian har avlidit
11 februari 2013: Storbrand på McDonalds
15 januari 2013: Seriekrock nordost om Helsingborg
9 augusti 2012: Brand i torn i Alingsås
23 juli 2012: 1-1 mellan IFK Norrköping och Djurgårdens IF
17 maj 2012: Sverige utslagna ur VM
17 maj 2012: Elfsborgs segersvit bruten - Malmö vann med 1-0
6 maj 2012: Carl Johan Bernadotte är död
29 mars 2012: Tolgfors avgår
15 mars 2012: Norskt herkulesplan försvunnet: Befaras ha störtat

Wikipedia

Socialdemokraterna
Propaganda

Händelser 2 marsmars2006kvartal 1vecka 9
Publiceringar 2 marsmars2006kvartal 1vecka 9Referenser