Sårad svensk soldat i Afghanistan död

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Mazar-e Sharif är den största staden i norra Afghanistan och regionshuvudstad i Balkhprovinsen.

9 december 2005 Ytterligare en svensk ISAF-soldat har dött till följd av attentatet den 25 november. Han avled under fredagen meddelar Försvarsmakten.

Tre svenska soldater och en svensk tolk med afghansk anknytning skadades i Mazar -e-Sharif i norra Afghanistan den 25 november då en nedgrävd, fjärrstyrd bomb exploderade, och träffade den bil de åkte i. En 28-årig man avled samma kväll av skadorna, en vårdas fortfarande på ett sjukhus, och en har fått lämna sjukhuset, meddelar Försvarsmakten. De överlevande har skyddade identiteter, men Försvarsmakten uppger att den som avlidit under dagen hette Tomas Bergqvist och blev 30 år. Tillståndet för den soldat som vårdas är ännu allvarligt men stablit. Han ligger nedsövd på ett sjukhus i Europa.

Den avlidne tillhörde Särskilda skyddsgruppen (SSG) som ingår i den NATO-ledda styrkan ISAF. SSG är en mycket hemlig och speciell svensk elitstyrka, som tidigare varit i Kongo.

Försvarsmakten har meddelat att den avlidnes familj bett att slippa uppmärksamhet från massmedia.


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Relaterade nyheter[redigera]

Tidigare nyheter[redigera]

Referenser[redigera]